De beste velgen voor een SUV

  • Geplaatst op

De SUV behoort tegenwoordig tot de populairste auto’s op de Nederlandse wegen. Met name gezinnen kiezen voor de ruimte en het comfort van dit type wagen, dat bij verschillende automerken een prominente plek in het productaanbod inneemt. Maar welke banden en velgen zijn er eigenlijk geschikt voor? Je leest het hieronder.

De grote voordelen van een SUV

De grote populariteit van de SUV laat zich niet lastig verklaren. De hoge instap, het grote comfort en de brede banden en velgen maken het een auto die niet alleen aantrekkelijk is om te zien, maar ook erg fijn is om in te rijden. Met zijn grote ruimte is het de ideale gezinsauto en de vierwielaandrijving maakt het maximale trekgewicht hoog. Handig op vakantie!

 

Met name op wintersport komen de kwaliteiten van een SUV goed aan het licht. De vierwielaandrijving en brede banden doen het goed op besneeuwde wegen en bergpaden, mits er natuurlijk winterbanden worden gebruikt en in sommige gevallen zelfs sneeuwkettingen. Samen met de power van de SUV resulteren die in een onverslaanbare combinatie.

 

Originele wielen en velgen altijd optimaal

Al die ruimte en power zorgen uiteraard ook voor een wat hoger gewicht. Een beladen Volkswagen Tiguan kan bijvoorbeeld al snel 2,5 ton wegen en dat vraagt om een hoge kwaliteit van banden en velgen. Dat maakt originele wielen voor een SUV de beste keuze. Ook moet het laadvermogen uiteraard toereikend zijn. Dit is de zogenaamde Load Index en die vind je terug op de band.

 

Waar je de Load Index echter niet ziet, is op de velgen. Je moet zeker weten dat de velgen geschikt zijn voor jouw SUV en daarom is advies op maat van een specialist van JD Banden & Velgen niet onbelangrijk. Of je koopt natuurlijk originele wielen en velgen die bedoeld zijn voor jouw auto – je hoeft dan niet meer te twijfelen over de compatibiliteit.

 

Neem de context mee in je overweging

Originele velgen voor een SUV zijn over het algemeen groter dan gemiddeld. 22 inch is een maat die tegenwoordig heel gebruikelijk is. Goed om te weten is dat je hierdoor zeer nauwkeurig kunt sturen, maar de vering is  in sommige gevallen wat minder. Meestal gaat het ook om lichtmetalen in plaats van stalen velgen.

 

Een laatste overweging die je moet meenemen bij je wiel- en velgkeuze voor een SUV, is de manier waarop je de auto wilt gebruiken. Bij extreme belastingen zoals regelmatige off road ritjes wordt er meer gevraagd van het profiel van banden en het draagvermogen van velgen. Laat je daarom altijd op maat adviseren voordat je een definitieve keuze maakt.