Veilig de weg op met Mercedes Winterbanden

  • Geplaatst op

De winter staat weer voor de deur. Het seizoen waarin het kwik onder het nulpunt zakt en we ‘s ochtends weer collectief de autoruiten staan te krabben. De strooiwagens komen weer uit de opslag en door de slechte weersomstandigheden ontstaan er meer files en vertragingen. De gladheid op de weg is het gesprek van de dag bij de koffie-automaat. Een ongeluk door deze weersomstandigheden zit in een klein hoekje. Zorg daarom dat u veilig de weg op gaat met Mercedes winterbanden. 

De winter staat weer voor de deur. Het seizoen waarin het kwik onder het nulpunt zakt en we ‘s ochtends weer collectief de autoruiten staan te krabben. De strooiwagens komen weer uit de opslag en door de slechte weersomstandigheden ontstaan er meer files en vertragingen. De gladheid op de weg is het gesprek van de dag bij de koffie-automaat. Een ongeluk door deze weersomstandigheden zit in een klein hoekje. Zorg daarom dat u veilig de weg op gaat met Mercedes winterbanden. 

 

Wanneer zijn winterbanden belangrijk?

Uw Mercedes is uw paradepaardje. Of u nou een luxe A-klasse, sportieve GMT of praktische Citan bezit, u zorgt goed voor uw bolide. Om het risico op een ongeluk te beperken tijdens de gladde maanden, zorgt u daarom voor een goede set winterbanden. 

 

Zodra de temperatuur onder de 7 graden zakt, is het tijd voor winterbanden. Goede winterbanden zorgen voor meer grip dankzij lamellen in het profiel, een betere wegligging dankzij de zachtere rubbersamenstelling en een kortere remweg. Daarnaast zorgt het ervoor dat uw normale banden minder snel slijten. Gaat u dit jaar op wintersport? Houd er dan rekening mee dat winterbanden onder andere verplicht zijn in Duitsland. 

 

Bestel direct uw Mercedes winterbanden bij JD Banden en velgen

 

Over Mercedes Winterbanden

Mercedes-Benz is één van de bekendste merken binnen de luxere automerken. Het merk staat bekend om z’n klasse, kwaliteit en comfort. Dit is ook terug te zien in hun winterbanden. Sneeuw, ijzel, wind of hagel: met Mercedes winterbanden bent u beschermd tegen de meest barre weersomstandigheden. 

 

De kwaliteitseisen van Mercedes voor hun banden 

Voor de ontwikkeling van hun winterbanden hanteert dit A-merk de volgende uitgangspunten:

 

  • Afstemming: de winterbanden moeten geheel in lijn zijn met het voertuig
  • Bescherming: het profiel van de winterbanden garandeert een korte remweg
  • Grip: de lamellen (inkepingen) van de winterbanden creëren op natte, bevroren en besneeuwde wegen voldoende grip
  • Veiligheid: Mercedes test al zijn winterbanden volgens de strengste normen
  • Zorgeloosheid: met de originele winterbanden hoeft u zich ook bij koud weer geen zorgen te maken over het rij- en weggedrag van uw Mercedes.

 

Welke winterbanden horen onder mijn Mercedes?

Het enige dat uw Mercedes en de weg met elkaar verbinden zijn banden. Niet gek dus dat het belangrijk is om een goede set winterbanden onder uw wagen te hebben. U wilt tenslotte niet uzelf of uw medepassagiers onnodig risico laten lopen. Wij bieden voor de volgende klassen zowel winterbanden- en velgen aan:

 

 

Zoek direct de juiste winterbanden bij uw Mercedes

 

Wanneer zijn mijn winterbanden aan vervanging toe?

Mercedes winterbanden staan bekend om de goede kwaliteit en duurzaamheid. Toch heeft deze winterband, net als alle winterbanden, geen oneindige levensduur. Wanneer winterbanden slijten kan de veiligheid niet meer gegarandeerd worden. Zorg daarom dat u ieder risico op een ongeluk vermijdt en controleer uw winterbanden regelmatig op de volgende punten:

  • Controleer de slijtagegrens

Bij normale banden is de wettelijk vastgelegde slijtagegrens 1,6 mm. Echter wordt aangeraden om bij 2 mm de banden te vervangen. Bij winterbanden is deze grens nog wat strenger: Bij minder dan 4mm restprofiel verliest de band zijn winterse eigenschappen.  

  • Controleer op scheuren of andere slijtages 

Wanneer de band zichtbaar slijtage vertoond, is het belangrijk om direct de band te vervangen. Wanneer onderweg zich pech voordoet, kunt u met een Runflat-band nog een stuk doorrijden om uzelf in veiligheid te brengen. Zorg dat u zichzelf vervoert naar de dichtstbijzijnde garage om de band direct te laten vervangen. 

  • Controleer de bandenspanning

Wanneer de bandenspanning te laag is, zorgt dit niet alleen voor een hoger brandstofverbruik, maar ook voor een snellere slijtage van de band. De bandenspanning verschilt per merk en type, lees hier meer over de juiste bandenspanning

  • Levensduur 

Autobanden moeten uiterlijk iedere 10 jaar vervangen worden. Wanneer na 6 jaar nog niet de minimale profieldiepte is bereikt, is het raadzaam om jaarlijks uw banden te laten nakijken. 

 

Twijfelt u of uw (winter)banden aan vervanging toe zijn? Laat ze door ons controleren. 

 

Van winterband naar zomerband 

Stijgt het kwik weer boven de 7 graden? Zorg dan dat uw winterbanden worden teruggewisseld naar zomerbanden om slijtage op de banden te beperken.