Hoe bescherm ik mijn velgen?

  • Geplaatst op

Velgen maken de auto. Een paar originele stalen- of lichtmetalen velgen onder uw bolide geven uw auto de luxe look die ‘t verdient. Maar hoe zorgt u ervoor dat ze eruit blijven zien alsof ze net uit de fabriek zijn gerold?

Velgen maken de auto. Een paar originele stalen- of lichtmetalen velgen onder uw bolide geven uw auto de luxe look die ‘t verdient. Maar hoe zorgt u ervoor dat ze eruit blijven zien alsof ze net uit de fabriek zijn gerold?

Het meepakken van een stoeprand, extreme weersomstandigheden, lekkende remstof en steentjes op de weg: de grootste vijand van iedere velg. In sommige gevallen is beschadiging van velgen onvermijdelijk. Voorkomen is beter dan genezen, dus kunt u zelf een aantal maatregelen nemen om de schade te beperken. Wij vertellen er op deze pagina meer over. 

 

Bescherm uw velgen tegen krassen, vuil en andere beschadigingen

Hoe meer uw velgen gebruikt worden, hoe groter de kans op beschadigingen. Goed onderhoud is belangrijk. Met deze tips verkleint u de kans op beschadigde velgen. 

 

Velgen invetten met was

Velgenwas is speciaal ontwikkeld voor hoge temperaturen. De band en velg worden verhit tijdens het rijden, de wax past zich hier goed op aan. Met een doek kan de was worden uitgesmeerd. Zorg dat de was direct uitgesmeerd voor gebruik van de velg. Dit is wel een flinke klus, omdat er veel hoekjes en randjes zijn in de velg. 

 

Coating aanbrengen op de velgen

In plaats van het gebruik van velgenwas, kunt u ook kiezen voor coating. Dit is een harde substantie, die een langere levensduur heeft dan velgenwas. Een goede coating blijft wel een tot twee jaar goed zitten. De aanschafprijs is een stuk hoger en het is aan te raden dit door een specialist te laten aanbrengen voor optimaal resultaat. 

 

Velgenbescherming aanbrengen

Naast vloeibare velgbescherming, is het ook mogelijk om velgrandbescherming te laten monteren. Dit is een omlijsting van de velg op basis van nylon. Hiermee beschermt u de rand op krasjes en (onvermijdelijke) stoepranden. 

 

Breng een bezoek aan de wasstraat

Het regelmatig reinigen van de auto en velgen, zorgt voor minder slijtage. Sla in het autowasprogramma de velg-reiniging niet over. Zodra vuil snel eraf wordt gewassen, koekt het minder snel aan en is de kans kleiner dat het blijvende beschadigingen oplevert. Door de modder gereden en is er geen autowasstraat in de buurt? Verwijder dan met speciale velg-ontvetter het grootste vuil direct. 

 

Kies voor originele velgen

Voorkomen is beter dan genezen. Kies daarom altijd originele velgen boven replica’s. Daarmee verkleint u namelijk de kans op beschadigingen. Waar originele velgen van bekende fabrikanten heel blijven in auto-ongelukken, kunnen replica’s al buigen of breken bij een stoeprand. Verkies veiligheid daarom boven een lage prijs, want goedkoop is duurkoop. Vindt u het alsnog een grote investering? Kies dan liever voor originele tweedehands velgen, in plaats van nieuwe replica’s. 

Hoe herken ik een originele velg? [h3]

Een imitatie-velg kan van de buitenkant sterk lijken op een originele velg. Originele velgen kunt u echter herkennen aan het serienummer binnenin de band. Twijfelt u of de velg die u wilt kopen echt is? Raadpleeg dan de fabrikant van de velg. Zogenaamde OEM-fabrikanten ('Original Equipment Manufacturer') zijn erkende fabrikanten die kwalitatieve velgen leveren.

 

Velgen bestellen bij JD Banden & Velgen

In onze webshop verkopen we alleen maar originele banden en velgen van erkende fabrikanten. Door uw automerk- en type in te vullen, krijgt u direct de juiste resultaten te zien in onze webshop. Eventueel in combinatie met banden. Bij ons kunt u banden en velgen van de volgende merken bestellen:

 

 

Velgen bestellen en laten monteren

In onze webshop kunt u direct velgen bestellen. U kunt ervoor kiezen de velgen te laten monteren door een van onze specialisten, of ze thuis te laten bezorgen. Twijfelt u over band-velg combinaties of wilt u zich laten adviseren door een van onze specialisten? Neem vrijblijvend contact op.