Winterbanden wisselen voor zomerbanden?

  • Geplaatst op

Een waterig zonnetje breekt fel door op een strakblauwe hemel. De échte kou is eindelijk echt uit de lucht en het kwik stijgt langzaam. Het is bijna tijd om uw winterbanden te laten wisselen voor zomerbanden. 

Een waterig zonnetje breekt fel door op een strakblauwe hemel. De échte kou is eindelijk echt uit de lucht en het kwik stijgt langzaam. Het is bijna tijd om uw winterbanden te laten wisselen voor zomerbanden. 

 

Wanneer is het tijd om banden te wisselen?

Winterbanden werken het beste bij lage temperaturen. Rubber wordt harder bij lage temperaturen, waardoor zomerbanden minder grip geven bij lage temperaturen. De rubbersamenstelling van een winterband is hier speciaal voor gemaakt. Daarnaast hebben winterbanden speciale lamellen die ijs(water) beter afvoeren, waardoor de kans op slipgevaar lager is. 

Wanneer u in het najaar uw zomerbanden heeft ingewisseld voor winterbanden, is het belangrijk dat u niet vergeet uw zomerbanden er in het voorjaar weer op te zetten. Wanneer winterbanden onnodig lang gebruikt worden, zorgt dit voor een snellere slijtage waardoor het de unieke eigenschappen van een winterband verliest. Zorg er daarom voor dat u de band terug wisselt wanneer het kwik constant boven de 7 graden is. 

Laat uw winterbanden wisselen door onze specialisten 

 

Wanneer zijn mijn zomerbanden aan vervanging toe?

Leg niet klakkeloos uw zomerbanden terug onder de wagen. Het kan namelijk zo zijn dat de banden vorige zomer zijn gesleten, zonder dat u dit heeft gemerkt. Controleer daarom uw zomerband vooraf goed. De profieldiepte mag wettelijk niet lager zijn dan 1,6 mm. Echter raden we u aan om de band bij een minimale profieldiepte van 2 mm. te vervangen. Op die manier rijdt u veiliger en is de kans op slipgevaar en aquaplaning kleiner. Bij nieuwe zomerbanden is de profieldiepte gemiddeld 7,5 mm.

Bestel direct uw nieuwe zomerbanden in onze webshop 

 

Welke zomerbanden heb ik nodig?

Bandenmaten, profieldiepten.. veel mensen hebben geen flauw idee welke band onder hun auto hoort. Onze webshop is echter zo ingericht, dat u direct ziet welke band bij welk automerk i.c.m. type hoort. Wij bieden o.a. zomerbanden voor de volgende merken aan:

Nieuwe velgen nodig voor uw zomerbanden? Bekijk onze ruime aanbod band/velg-combinaties

 

Controleer de bandenspanning van uw huidige zomerband

Standaard verliest een band altijd wat lucht. Wanneer u korte stukken rijdt, gaat dit sneller dan wanneer de band in de opslag ligt. Toch adviseren wij, na het terug monteren van uw zomerband, de bandenspanning te controleren. Zoek online naar uw automerk + type en achterhaal de bandenspanning die uw voor- en achterbanden dienen te hebben. Een goede bandenspanning voorkomt een aantal nare gevolgen:

  • De banden gaan minder lang mee 
  • Het brandstofverbruik gaat sneller op zachte banden 
  • De kans op een klapband is groter.

 

“Veiliger, duurzamer én rekening houden met de portemonnee? Zorg dat u de bandenspanning van uw zomerbanden controleert na het monteren voordat u de weg op gaat.” 

Onze medewerkers hebben stuk voor stuk passie voor auto’s, banden en velgen. Zij kunnen u precies adviseren en ervoor zorgen dat u veilig de weg op gaat. Uw banden laten wisselen door onze specialisten? Neem contact op met ons! 

 

Uw zomerbanden wisselen voor winterbanden

Is het najaar aangebroken en begint het kwik onder de 7 graden te dalen? Dan is het tijd om uw zomerbanden in te wisselen voor winterbanden. 

Bestel uw winterbanden eenvoudig online in onze webshop