Nieuws over JD Banden & Velgen

Zomerbanden binnen of buiten opslaan?

Het kwik is inmiddels weer boven de 7 graden gestegen en dat betekent dat het tijd wordt om de zomerbanden uit de opslag te halen. De staat van de banden hangt echter wel af van de plek waar u deze heeft opgeslagen. Hebben de banden gedurende de winter binnen of buiten gelegen? Hieronder leggen we uit waarom dit zo’n groot verschil maakt.

Wanneer mijn zomerbanden vervangen?

Over enkele maanden is het weer zover: dan verwisselen Nederlanders massaal de winterbanden voor zomerbanden. Maar is uw oude set zomerbanden eigenlijk nog wel geschikt voor gebruik? In dit artikel bespreken we de eisen die de Nederlandse overheid stelt aan aspecten zoals de minimale profieldiepte en andere belangrijke veiligheidsfactoren.

Waarom zomerbanden kiezen?

Het nieuwe jaar is inmiddels van start gegaan en we zijn onze zomervakantie alweer voorzichtig aan het plannen. Dat wordt dan ook tijd, want over enkele maanden dient de lente zich alweer aan en veranderen de weersomstandigheden flink. Dat heeft ook gevolgen voor het rijgedrag van onze auto en de banden die we het best kunnen gebruiken. Dat zijn namelijk, misschien niet geheel verrassend: zomerbanden!