Nieuws over JD Banden & Velgen

Nieuws over JD Banden & Velgen

Hoe rijd ik veilig door een bocht?

  • Geplaatst op

Het verkeerd nemen van een bocht kan gevaarlijke verkeerssituaties opleveren. Maar niet alleen je rijgedrag heeft invloed op je veiligheid in bochten; dat geldt ook voor je autobanden. In dit artikel leggen we uit waarom veilig door een bocht rijden een combinatie is van goed rijgedrag en goede banden.

Wat is aquaplaning?

  • Geplaatst op

In ons natte kikkerlandje valt regelmatig een regenbui. Dat is niet alleen zonde van je droge kleren, maar vermindert ook je veiligheid in de auto. Regenachtige weersomstandigheden bevorderen namelijk de kans op aquaplaning, een fenomeen dat de auto zijn grip op het wegdek doet verliezen. In dit artikel leggen we uit wat aquaplaning precies is en welke invloed je banden hierop hebben.

Hoe kies ik de juiste zomerbanden voor mijn auto?

  • Geplaatst op

In het nog jonge lenteseizoen is de buitentemperatuur inmiddels alweer een poosje hoger dan 7 graden Celsius – flink hoger zelfs. Dat betekent dat het tijd is om je winterbanden te verwisselen naar zomerbanden. Maar hoe kies je nu de juiste set? In dit artikel geven we … criteria waar je rekening mee moet houden bij het kopen van je nieuwe zomerbanden.

Welk invloed hebben mijn banden op brandstofverbruik?

  • Geplaatst op

Wie zijn rijcomfort en veiligheid op de weg wil vergroten, heeft belang bij goede banden onder zijn auto. Natuurlijk het liefst originele – maar dat spreekt voor zich. Maar wist jij dat goede banden ook een zeer gunstige invloed hebben op je brandstofverbruik? Dit zijn de 7 manieren waarop autobanden zowel het milieu als jouw portemonnee kunnen sparen:

APK-keuring: aan welke eisen moeten mijn banden voldoen?

  • Geplaatst op

Heb je een relatief nieuwe auto? Dan moet hij eens in de zoveel jaar een APK-keuring ondergaan. Bij een oudere auto is zelfs een jaarlijkse keuring verplicht. De banden onder je wagen zijn een van de zaken waar de keurmeesters op letten. In dit artikel vertellen we aan welke eisen je banden moeten voldoen en belangrijker nog: waarom dat zo is.