Nieuws over JD Banden & Velgen

Nieuws over JD Banden & Velgen

Tips voor het omwisselen naar zomerbanden

  • Geplaatst op

Daar waar de gevoelstemperatuur afgelopen week nog 15 graden onder nul was, stijgt het kwik komend weekend naar 15 graden boven nul. Een verschil van maar liefst 30 graden Celsius in een week tijd! Het staat symbool voor de naderende overgang naar de zomertijd, die nu nog maar twee weken op zich laat wachten.

Bijna zomertijd: tijd voor zomerbanden!

  • Geplaatst op

Zondag 25 maart is het zover: dan gaat de klok om 02:00 uur ’s nachts een uur vooruit naar 03:00 uur. De zomertijd is dan officieel aangebroken en dat betekent voor veel mensen vooral een uurtje minder slaap. Wat het echter ook betekent, is het omwisselen van de winterbanden onder uw auto naar zomerbanden. De overgang naar de zomertijd is hiervoor namelijk het officieuze moment.

Hoe blijf ik een besneeuwde weg de baas?

  • Geplaatst op

Nu we ons alweer in medio februari bevinden, neemt de kans op sneeuwval met elke dag die verstrijkt zienderogen af. Toch zou het niet de eerste keer zijn dat ons land aan het eind van deze maand nog hevige sneeuwval kent. Het is daarom zaak om met uw auto goed beslagen ten ijs (of ijzel!) te komen. Hieronder leest u 6 tips om in de komende weken een besneeuwde weg de baas te blijven.

Aan welke eisen moeten sneeuwkettingen voldoen?

  • Geplaatst op

Vorige week hebben wij al eens 5 praktische tips gegeven voor het gebruik van sneeuwkettingen. Maar voordat u ze überhaupt in gebruik neemt, is het belangrijk om eerst de juiste te kiezen op basis van uw auto en specifieke wensen. In dat kader zijn er twee belangrijke criteria: het materiaal en de maat van de sneeuwkettingen. Hieronder gaan we op beide aspecten nader in.

5 praktische tips voor het gebruik van sneeuwkettingen

  • Geplaatst op

Dat het in Nederland nog hartje winter is, zal niemand verbazen die naar buiten kijkt. Op het moment van schrijven dwarrelen dikke sneeuwvlokken neer op een toch al zo wit landschap. Een mooi winterplaatje, maar minder ideaal voor wie de weg op wil.

Mocht het in eigen land echt bar en boos worden of wilt u de buitenlandse bergen in voor een verlate wintersport, dan is het gebruik van sneeuwkettingen om uw winterbanden geen overbodige luxe. In dit artikel geven wij 5 praktische tips om uw sneeuwkettingen optimaal te gebruiken.