Nieuws over JD Banden & Velgen

Nieuws over JD Banden & Velgen

APK-keuring: aan welke eisen moeten mijn banden voldoen?

  • Geplaatst op

Heb je een relatief nieuwe auto? Dan moet hij eens in de zoveel jaar een APK-keuring ondergaan. Bij een oudere auto is zelfs een jaarlijkse keuring verplicht. De banden onder je wagen zijn een van de zaken waar de keurmeesters op letten. In dit artikel vertellen we aan welke eisen je banden moeten voldoen en belangrijker nog: waarom dat zo is.

Wanneer heeft mijn auto een onderhoudsbeurt nodig?

  • Geplaatst op

Je ontkomt er niet aan: eens in de zoveel tijd heeft je auto een onderhoudsbeurt nodig. Kleine slijtage of onvermoede schade kan er namelijk voor zorgen dat je veiligheid op de weg geleidelijk vermindert. Ook zorgt dit op de lange duur voor ingrijpender onderhoud, waarvan de kosten alleen maar hoger uitvallen. Preventief onderhoud is daarom nodig, maar hoe herken je het juiste moment?

Velgen poedercoaten: hoe werkt dat?

  • Geplaatst op

Iedere autobezitter zal het herkennen: velgen die na verloop van tijd dof worden, lichte beschadigingen hebben of waarvan de kleur simpelweg gaat vervelen. De oplossing is simpel: poedercoaten! Maar wanneer laat jij je velgen poedercoaten en hoe gaat dat precies in zijn werk? Hieronder lees je meer.

Hoe maak ik mijn autobanden weer als nieuw?

  • Geplaatst op

Originele wielen zijn de trots van menig autobezitter. Daarom halen veel bestuurders regelmatig een poetslap over hun velgen. Maar zeg nu zelf: wat heb je aan glimmende velgen op een band die duidelijk zijn beste tijd heeft gehad? Niets! In dit artikel vertellen we je daarom hoe jij je autobanden weer hun diepzwarte glans teruggeeft en zichtbaar in topconditie brengt.

Welk autogereedschap moet ik in huis hebben?

  • Geplaatst op

Iedereen die een auto heeft, kan erover meepraten: eens in de zoveel tijd moet je eraan sleutelen. Natuurlijk kun je jouw wagen ook naar de garage brengen, maar dat kost je weer tijd en geld. Ben je handig aangelegd en niet vies van vuile handen? Dan is het slim om de simpelste reparaties zelf te verrichten. Dit is het autogereedschap dat je in dat geval écht in huis moet hebben: