Nieuws over JD Banden & Velgen

Nieuws over JD Banden & Velgen

Welk autogereedschap moet ik in huis hebben?

  • Geplaatst op

Iedereen die een auto heeft, kan erover meepraten: eens in de zoveel tijd moet je eraan sleutelen. Natuurlijk kun je jouw wagen ook naar de garage brengen, maar dat kost je weer tijd en geld. Ben je handig aangelegd en niet vies van vuile handen? Dan is het slim om de simpelste reparaties zelf te verrichten. Dit is het autogereedschap dat je in dat geval écht in huis moet hebben:

Waarom trilt mijn autostuur?

  • Geplaatst op

Weinig zaken zijn tijdens het autorijden zo vervelend: een stuur dat continu hinderlijk trilt in je handen. Het verpest bovendien niet alleen je rijervaring, maar is ook slecht voor je auto en banden. Een trillend autostuur geeft doorgaans aan dat er iets ‘mis’ is en daarom is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Hieronder vertellen wij waar je op moet letten.

Wat zijn runflat banden?

  • Geplaatst op

Het is de nachtmerrie van elke automobilist: een lekke band. Zeker een klapband kan leiden tot levensgevaarlijke situaties. Maar ook een gewone lekke band is vervelend genoeg en zorgt ervoor dat je jouw reis niet veilig kunt vervolgen. Gelukkig is er een oplossing in de vorm van zogenaamde runflat banden. Hieronder vertellen we alles wat je over dit type band moet weten.

Waarom originele winterbanden met velg kopen?

  • Geplaatst op

De buitentemperatuur daalt de laatste tijd steeds vaker onder de 7 graden. Het is dan ook tijd om de zomerbanden onder je auto te verwisselen voor winterbanden. Heb je die nog niet? Dan is het zaak om ze snel te kopen. En dat het liefst origineel én met een extra set velgen. Dat heeft namelijk de volgende grote voordelen:

Hoe kan ik een klapband voorkomen?

  • Geplaatst op

Heb jij wel eens een klapband gehad? Dan weet je dat dit levensgevaarlijke situaties kan opleveren. En besef je ongetwijfeld ook dat je dit niet nog een keer wilt meemaken. Gelukkig zijn er een aantal maatregelen die je kunt nemen om de kans op een klapband drastisch te verkleinen. Zo zit je met een fijner gevoel in de auto en geniet je ook nog eens van een beter weggedrag.