Nieuws over JD Banden & Velgen

Nieuws over JD Banden & Velgen

Hoe kan ik het beste mijn velgen schoonmaken?

  • Geplaatst op

Krijg jij die vervelende zwarte puntjes op je velgen met geen mogelijkheid weg? Dan wordt het tijd om ze eens aan een goede wasbeurt te onderwerpen. Het schoonmaken van velgen moet echter zorgvuldig gebeuren. Je wilt immers het beste resultaat, zonder dat er schade aan de velg optreedt. In dit artikel bespreken we de 4 stappen die je moet ondernemen om je velgen optimaal te reinigen:

Het profiel van zomerbanden: wat moet ik weten?

  • Geplaatst op

Zomerbanden en winterbanden hebben compleet andere rijeigenschappen. De verschillen worden voornamelijk veroorzaakt door het afwijkende profiel van beide typen banden. De weersomstandigheden lenen zich momenteel nog het beste voor rijden op zomerbanden. Ook dat komt met name door het profiel – hieronder leggen we uit waarom.

Zomerbanden op een nat wegdek: kan dat?

  • Geplaatst op

In vrijwel de hele maand juli was het in Nederland prachtig zomerweer. In augustus is die hittegolf vooralsnog ten einde gekomen. De mooie zomerdagen worden de laatste tijd regelmatig afgewisseld met flinke regenbuien. Dat zorgt voor een nat wegdek met alle risico’s van dien. Hoe veilig is het rijden met zomerbanden daarop? Wij geven een toelichting.

Autovakantie naar een warm land? 5 tips

  • Geplaatst op

We herinneren het ons allemaal nog als de dag van gisteren: de zomervakanties met onze ouders waarin we lange dagen op de weg zaten in een auto als een oven. Tegenwoordig is dat anders, want de meeste moderne auto’s beschikken over airconditioning. Toch zijn er nog altijd diverse zaken waar je rekening mee moet houden als je op autovakantie gaat naar een warm land:

Hoe kan ik zuiniger rijden?

  • Geplaatst op

Op het gebied van zuinig rijden doen veel tips de ronde. Denk aan een constante rijsnelheid, tijdig anticiperen op ander verkeer en het uitschakelen van de motor bij korte stops. Maar wist je dat de manier waarop je jouw banden en velgen kiest en gebruikt ook grote invloed heeft op een zuinige rijstijl? Lees hieronder onze 3 belangrijkste tips.