Nieuws over JD Banden & Velgen

Nieuws over JD Banden & Velgen

3 tips bij autorijden in de regen

  • Geplaatst op

Na tientallen zomerse (en soms zelfs tropische!) dagen is het dan eindelijk zover: de regen in Nederland is terug van weggeweest. Nu valt het vandaag nog wel mee met de regenval, maar de komende week belooft er menige forse zomerbui in ons land te vallen. Hou je niet van rijden op een nat wegdek? Dit zijn onze 3 beste tips voor veilig autorijden bij zware regenval:

Wat is de juiste bandenspanning voor mijn autobanden?

  • Geplaatst op

Onlangs schreven wij over de juiste profieldiepte voor je autobanden. Die is namelijk belangrijk om veilig, zuinig en comfortabel te rijden. Hetzelfde geldt echter voor de juiste bandenspanning. In dit artikel leggen we uit hoe een te lage of hoge spanning van je autobanden het rijgedrag van je auto beïnvloedt. Ook lees je hoe je de bandenspanning het beste kunt controleren en aanpassen.

Wat is de juiste profieldiepte van mijn banden?

  • Geplaatst op

Als automobilist wil je veilig en comfortabel rijden. Een belangrijke rol daarin spelen je autobanden en dan in het bijzonder het profiel daarvan. De banden vormen het enige contact tussen de auto en het wegdek en het bandenprofiel zorgt ervoor dat de auto in verschillende omstandigheden meer of juist minder grip op de weg heeft. Maar wat is nu de juiste profieldiepte van je banden?

Hoe rijd ik veilig door een bocht?

  • Geplaatst op

Het verkeerd nemen van een bocht kan gevaarlijke verkeerssituaties opleveren. Maar niet alleen je rijgedrag heeft invloed op je veiligheid in bochten; dat geldt ook voor je autobanden. In dit artikel leggen we uit waarom veilig door een bocht rijden een combinatie is van goed rijgedrag en goede banden.

Wat is aquaplaning?

  • Geplaatst op

In ons natte kikkerlandje valt regelmatig een regenbui. Dat is niet alleen zonde van je droge kleren, maar vermindert ook je veiligheid in de auto. Regenachtige weersomstandigheden bevorderen namelijk de kans op aquaplaning, een fenomeen dat de auto zijn grip op het wegdek doet verliezen. In dit artikel leggen we uit wat aquaplaning precies is en welke invloed je banden hierop hebben.