Nieuws over JD Banden & Velgen

Nieuws over JD Banden & Velgen

Hoe herken ik schade aan mijn autobanden?

  • Geplaatst op

Elke bestuurder krijgt er wel eens mee te maken: schade aan zijn autobanden. Dat is niet zo vreemd, want de banden hebben – in tegenstelling tot de rest van de auto – rechtstreeks contact met het wegdek. Hierdoor neemt de kans op beschadigingen toe en vermindert de rijveiligheid. Maar hoe herken je schade aan een autoband eigenlijk tijdig?

Wanneer zijn mijn autobanden versleten?

  • Geplaatst op

Uit statistieken blijkt een duidelijk verband tussen bandenslijtage en ongevallen. Dat is niet zo vreemd, want een band met een afgevlakt of losgeraakt loopvlak heeft minder contact met het wegdek en vergroot de kans op bijvoorbeeld aquaplaning op een nat wegdek. In dit artikel zetten we overzichtelijk voor je op een rijtje hoe je versleten autobanden herkent.

Hoe gebruik ik mijn airco in de auto? 4 tips om koel te blijven

  • Geplaatst op

Voor het eerst in de Nederlandse historie steeg het kwik in ons land onlangs boven de 40 graden. Meer dan ooit heb je deze zomer dan ook airco nodig in je auto. Maar hoe gebruik je deze eigenlijk optimaal? In dit artikel geven we 4 tips om het maximale uit je airco te halen en de hittegolf onderweg in aangename koelte door te brengen.

Hoe rijd ik veilig in de mist?

  • Geplaatst op

Er zijn leukere dingen als bestuurder dan rijden in de mist. Niet alleen geeft het gebrek aan zicht een onzeker gevoel op de weg, maar ook tonen statistieken aan dat er dichte mistvorming in de praktijk ook daadwerkelijk te meer auto-ongelukken leidt. Reden genoeg dus om onderstaande tips ter harte te nemen om veiliger te rijden in de mist. We verklappen alvast: zelfs je autobanden spelen een rol!

3 tips bij autorijden in de regen

  • Geplaatst op

Na tientallen zomerse (en soms zelfs tropische!) dagen is het dan eindelijk zover: de regen in Nederland is terug van weggeweest. Nu valt het vandaag nog wel mee met de regenval, maar de komende week belooft er menige forse zomerbui in ons land te vallen. Hou je niet van rijden op een nat wegdek? Dit zijn onze 3 beste tips voor veilig autorijden bij zware regenval: