Nieuws over JD Banden & Velgen

Nieuws over JD Banden & Velgen

Hoe kan ik een klapband voorkomen?

  • Geplaatst op

Heb jij wel eens een klapband gehad? Dan weet je dat dit levensgevaarlijke situaties kan opleveren. En besef je ongetwijfeld ook dat je dit niet nog een keer wilt meemaken. Gelukkig zijn er een aantal maatregelen die je kunt nemen om de kans op een klapband drastisch te verkleinen. Zo zit je met een fijner gevoel in de auto en geniet je ook nog eens van een beter weggedrag.

Waarom moet ik voor brede banden kiezen? (of juist niet)

  • Geplaatst op

Hou je van auto’s met een stoere look? Dan hou je ongetwijfeld van auto’s met brede banden. Zeker in combinatie met mooie lichtmetalen velgen steel je met zulke banden altijd de show. Maar naast het esthetische aspect zijn er ook functionele redenen om te kiezen voor brede wielen onder je auto. Hieronder zetten wij de voor- en nadelen voor je op een rijtje.

Maken winterbanden meer lawaai dan zomerbanden?

  • Geplaatst op

Winterbanden hebben de reputatie om veel lawaai te maken tijdens het rijden. In sommige gevallen zelfs zoveel lawaai dat het als storend kan worden ervaren door de bestuurder en passagiers. Maar wat is hier nu van waar? In dit artikel duiken we dieper in deze veronderstelling en vertellen we of het om een fabeltje of waarheid gaat.

Hoe kan ik het beste mijn velgen schoonmaken?

  • Geplaatst op

Krijg jij die vervelende zwarte puntjes op je velgen met geen mogelijkheid weg? Dan wordt het tijd om ze eens aan een goede wasbeurt te onderwerpen. Het schoonmaken van velgen moet echter zorgvuldig gebeuren. Je wilt immers het beste resultaat, zonder dat er schade aan de velg optreedt. In dit artikel bespreken we de 4 stappen die je moet ondernemen om je velgen optimaal te reinigen:

Het profiel van zomerbanden: wat moet ik weten?

  • Geplaatst op

Zomerbanden en winterbanden hebben compleet andere rijeigenschappen. De verschillen worden voornamelijk veroorzaakt door het afwijkende profiel van beide typen banden. De weersomstandigheden lenen zich momenteel nog het beste voor rijden op zomerbanden. Ook dat komt met name door het profiel – hieronder leggen we uit waarom.