Nieuws over JD Banden & Velgen

Nieuws over JD Banden & Velgen

Dynamisch rijden vereist topbanden

  • Geplaatst op

Rijdt u BMW? Dan bent u dus een fan van het typische BMW rij- en stuurkarakter. En dat karakter – een combinatie van verfijnde besturing en dynamisch rijgedrag – dankt BMW aan het feit dat de autofabrikant vasthoudt aan zijn beproefde concept van achterwielaandrijving en een voorin geplaatste lijnmotor.

Vraagt achterwielaandrijving om specifieke zomerbanden of, voor de maanden die komen gaan, winterbanden? Nee, dat is niet het geval. Ook met betrekking tot de slijtage is er weinig verschil tussen achterwiel- of voorwielaandrijving. Echter, omdat achterwielaandrijving zorgt voor dynamische rijeigenschappen en dus uitnodigt tot extra sportief rijden, is het wel van groot belang dat uw zomerbanden in topconditie verkeren.

Reparatiekit verdringt reservewiel

  • Geplaatst op

De meeste automobilisten realiseren het zich pas als ze met het probleem van een lekke band geconfronteerd worden: de auto blijkt niet te beschikken over een reservewiel, ook wel bekend als het ‘thuiskomertje’. Na lang zoeken en het instructieboekje te hebben geraadpleegd, blijkt het reservewiel te zijn vervangen door een reparatiekit.

De kwaliteit van zowel zomerbanden als winterbanden is tegenwoordig zo goed, dat de kans op een lekke band is afgenomen. Maar het kan altijd gebeuren en dan kom je met pech langs de weg te staan. Vaak komt u pas op dat moment tot de ontdekking dat uw auto helemaal niet over een reservewiel beschikt. U voorkomt problemen als u zich daar vooraf van vergewist.

Over autobanden, merkvelgen en ventieldoppen

  • Geplaatst op

Dat u zomerbanden of winterbanden koopt die passen bij de uitstraling van uw Audi, Volkswagen of BMW spreekt voor zich. Velgen idem dito. Daarom bevelen wij altijd de authentieke merkvelgen aan. Die voegen immers waarde toe aan uw auto en zijn uw investering dubbel en dwars waard. Het zijn zaken waar u vanzelf bij stilstaat. Maar staat u wel eens stil bij zoiets simpels als ventieldoppen?

Waarschijnlijk niet of in elk geval niet vaak. Maar als er een ontbreekt, dat is het gekke, ziet u dat meteen. De ventieldop, zo klein als hij is, zou je de ‘finishing touch’ van de combinatie van band en velg kunnen noemen. Ofwel: de kers op de slagroomtaart. Dus kijk maar eens goed of ze er alle vier nog op zitten.

Welke functie heeft het profiel van uw zomerbanden?

  • Geplaatst op

Als u zich oriënteert op nieuwe zomerbanden kopen, komt u ongetwijfeld informatie tegen over hoe belangrijk het profiel van uw autobanden is. Het advies luidt altijd: geregeld (laten) controleren, niet wachten tot de wettelijk voorgeschreven minimale diepte van 1,6 mm is bereikt, maar tijdig vervangen. Uw veiligheid is ermee gemoeid.

Dit is een waarheid als een koe en ook van JD Banden & Velgen krijgt u dit advies. Wij leggen graag uit waarom door te vertellen wat het profiel van uw zomerbanden nu eigenlijk betekent voor uw veiligheid. Met andere woorden: wat is de functie van het profiel van uw banden en wat doet het profiel precies?

BMW en MINI zomerbanden in balans dankzij bandenspanning sensoren

  • Geplaatst op

De juiste spanning voor uw zomerbanden is van belang voor uw veiligheid. Bovendien slijten uw zomerbanden minder snel en verhoogt u uw rijcomfort. De geringste afwijking tussen de banden onderling kan die factoren al negatief beïnvloeden. Auto’s van de BMW Group zijn nu nog met verschillende bandenspanningscontrolesystemen uitgevoerd. Het is goed om te weten met welk systeem uw BMW of MINI is uitgerust.

Huidige systemen voor automatische bandencontrole werken op basis van uiterst gevoelige en precieze bandenspanning sensoren, aangebracht in de wielen van uw auto. Sinds 2014 is dit voor iedere nieuw geleverde auto verplicht. Om er zeker van te zijn dat dit systeem optimaal werkt, is het aanbevelenswaardig om altijd originele velgen aan te schaffen.