Hoe herken ik Originele BMW Velgen?

  • Geplaatst op

Velgen maken de auto. Niets is mooier dan een paar originele stalen- of lichtmetalen velgen onder uw sportieve of klassieke BMW. De BMW-rijder gaat voor klasse en stijl en daar horen uiteraard originele BMW-velgen bij. Maar hoe onderscheidt u replica’s van originele velgen? U leest het op deze pagina.

Velgen maken de auto. Niets is mooier dan een paar originele stalen- of lichtmetalen velgen onder uw sportieve of klassieke BMW. De BMW-rijder gaat voor klasse en stijl en daar horen uiteraard originele BMW-velgen bij. Maar hoe onderscheidt u replica’s van originele velgen? U leest het op deze pagina.

 

De functie van velgen bij een BMW

Iedere BMW die de fabriek uitrolt, is standaard voorzien van de originele velgen en banden. Deze voorzien u van langer rijplezier, rijcomfort, dynamiek, brandstofverbruik, veiligheid en een goede wegligging ten opzichte van replica’s. Met de juiste banden voorkomt u uitglijders en gevaarlijke situaties. Bij slechte weersomstandigheden of een ongelijk wegdek wilt u geen vraagtekens plaatsen bij uw eigen veiligheid of die van uw bijrijders.

 

Hoewel (lichtmetalen) velgen vaak het paradepaardje van de band zijn, hebben ze ook een belangrijke functie. Ze zorgen er namelijk voor dat de band goed op de plaats blijft zitten. Wel zo’n veilig gevoel, aangezien de afstand tussen het wegdek en de auto slechts 4 ansichtkaarten hoog is. 

 

 

Herkennen van originele BMW velgen

Op het eerste gezicht lijkt een replica lastig te onderscheiden van een originele BMW velg. Voor mensen die geen kenner zijn, lijken de 2 typen velgen als 2 druppels water op elkaar. 

 

In de banden van BMW vindt u een stermarkering, waardoor u weet dat het een originele band is. BMW produceert zelf geen banden, maar garandeert met de stermarkering de beste kwaliteit. Samen met toonaangevende bandenfabrikanten zoals Bridgestone, Goodyear Dunlop en Pirelli, zorgen ze ervoor dat de banden optimaal afgestemd zijn voor uw BMW.

 

Voor velgen is het iets lastiger om te herkennen of deze origineel zijn. Toch is het niet onmogelijk: aan de binnenzijde van de velgen vindt u een uniek artikelnummer. Hierdoor weet u dat het een originele BMW-velg is. 

 

Daarnaast kunt u ook kijken door welke fabrikant de productie van de velgen is uitgevoerd. BMW besteedt de productie van hun velgen uit aan bekende velgenfabrikanten zoals Ronal en BBS. Deze velgenfabrikanten noemt men ook wel OEM, oftewel 'Original Equipment Manufacturer'. Zorg er dus altijd voor dat u weet wie de producent van de banden en velgen is. Bent u er niet zeker of een velg origineel of imitatie is?

 

Replica’s of originele velgen?

Imitatiewielen, oftewel replica’s, kunnen verleidelijk zijn om te kopen. De prijs hiervan is in sommige gevallen namelijk een stuk lager. Echter is goedkoop in dit geval absoluut duurkoop. U wilt tenslotte niet inleveren op rijcomfort of veiligheid. Uit verschillende tests is gebleken dat replica-velgen het veel sneller begeven dan een originele velgen bij een ongelijke weg. Gevaarlijk voor de bescherming van uw BMW-band, voor voorbijgangers met loslatende onderdelen en voor uzelf en uw bijrijders.

 

Originele BMW-velgen van JD Banden & Velgen

Alle banden & velgen zijn 100% origineel. Wij bieden voor alle BMW-series de juiste band-velgcombinaties. Wilt u bijvoorbeeld plattere banden gaan rijden om uw auto een sportievere uitstraling te geven? Dan hoort daar ook een nieuwe set velgen bij. Bekijk hier alle velgen die wij voor de verschillende BMW’s aanbieden:

 

 

Liever ons advies over welke velgen het beste passen onder uw bolide? Neem contact op met ons of bestel uw velg direct online.