Waarom originele winterbanden met velg kopen?

  • Geplaatst op

De buitentemperatuur daalt de laatste tijd steeds vaker onder de 7 graden. Het is dan ook tijd om de zomerbanden onder je auto te verwisselen voor winterbanden. Heb je die nog niet? Dan is het zaak om ze snel te kopen. En dat het liefst origineel én met een extra set velgen. Dat heeft namelijk de volgende grote voordelen:

Het wisselen van banden is sneller en goedkoper

Laat jij je banden zoals zoveel Nederlanders omwisselen bij de garage? Dan is de monteur veel sneller klaar als je voor winterbanden met velgen kiest. Hij hoeft de banden namelijk niet van de velgen te demonteren en kan rechtstreeks aan de slag met de door jou gekozen combinatie van band en velg. Hierdoor bespaart hij veel tijd en jij veel geld. Naar de verkoop van losse velgen of banden, is JD Banden & Velgen gespecialiseerd in onder andere winterbanden met velgen. U kunt hierdoor eenvoudig een set geschikte winterbanden met velg bestellen.

 

Ook ontzie jij je lichtmetalen zomervelgen door in de winter aparte velgen te gebruiken. Winterse invloeden zoals pekel kunnen schade opleveren, waardoor je jouw mooie zomervelgen op termijn sneller moet vervangen. In de winter kies je vanuit praktisch oogpunt het beste voor stalen velgen bij je winterbanden. Die zijn beter bestand tegen strooizout en het aanbrengen van sneeuwkettingen.

 

 

Minder kans op band- en velgschade

Ook in andere opzichten moet je bij je velgkeuze rekening houden met eventuele beschadigingen. Alleen al het omwisselen van banden op dezelfde velg kan hier namelijk toe leiden. Elke keer dat je een band monteert, loop je het risico op schade aan de velg of wieldop. Een aparte set wielen lost dit probleem op en zorgt ervoor dat je velgen langer meegaan. Door de winterbanden met velg op te slaan voorkomt u schade aan de velgen. 

 

Ook voor je banden is het goed om ze niet te vaak op een andere velg te plaatsen. Regelmatige montage en demontage zorgt ervoor dat een band steeds minder stevig wordt en hierdoor in kwaliteit en levensduur achteruit gaat. Een aparte wielenset voor zowel de zomer als de winter is daarom op lange termijn altijd de meest kostenefficiënte optie. Benieuwd welke winterbanden met velg voor u passend is? Bekijk het aanbod!

 

Originele wielen sluiten beter aan op je auto

Ben je overtuigd van de meerwaarde van een aparte set banden en velgen voor in de zomer en winter? Kies dan in elk geval altijd voor een originele set. Originele wielen zijn veiliger, gaan langer mee, zien er mooier uit en resulteren in een hogere restwaarde. En belangrijker nog: de kwaliteit en aansluiting op de auto zijn een stuk beter dan bij replicasets.

 

Bij een originele set wielen weet je dat offsets zoals de ET-waarde exact aansluiten op jouw auto. Op de velg staat deze ET-waarde (net als overigens de J-waarde) duidelijk aangegeven. Een goede aansluiting van een set winterwielen op jouw auto zorgt niet alleen voor een hoger rijcomfort, maar is vooral een voorwaarde om met een veilig gevoel de weg op te gaan.