Nieuws over JD Banden & Velgen

Hoe kies ik de juiste zomerbanden voor mijn auto?

  • Geplaatst op

In het nog jonge lenteseizoen is de buitentemperatuur inmiddels alweer een poosje hoger dan 7 graden Celsius – flink hoger zelfs. Dat betekent dat het tijd is om je winterbanden te verwisselen naar zomerbanden. Maar hoe kies je nu de juiste set? In dit artikel geven we … criteria waar je rekening mee moet houden bij het kopen van je nieuwe zomerbanden.

Welk invloed hebben mijn banden op brandstofverbruik?

  • Geplaatst op

Wie zijn rijcomfort en veiligheid op de weg wil vergroten, heeft belang bij goede banden onder zijn auto. Natuurlijk het liefst originele – maar dat spreekt voor zich. Maar wist jij dat goede banden ook een zeer gunstige invloed hebben op je brandstofverbruik? Dit zijn de 7 manieren waarop autobanden zowel het milieu als jouw portemonnee kunnen sparen:

APK-keuring: aan welke eisen moeten mijn banden voldoen?

  • Geplaatst op

Heb je een relatief nieuwe auto? Dan moet hij eens in de zoveel jaar een APK-keuring ondergaan. Bij een oudere auto is zelfs een jaarlijkse keuring verplicht. De banden onder je wagen zijn een van de zaken waar de keurmeesters op letten. In dit artikel vertellen we aan welke eisen je banden moeten voldoen en belangrijker nog: waarom dat zo is.

Wanneer heeft mijn auto een onderhoudsbeurt nodig?

  • Geplaatst op

Je ontkomt er niet aan: eens in de zoveel tijd heeft je auto een onderhoudsbeurt nodig. Kleine slijtage of onvermoede schade kan er namelijk voor zorgen dat je veiligheid op de weg geleidelijk vermindert. Ook zorgt dit op de lange duur voor ingrijpender onderhoud, waarvan de kosten alleen maar hoger uitvallen. Preventief onderhoud is daarom nodig, maar hoe herken je het juiste moment?

Velgen poedercoaten: hoe werkt dat?

  • Geplaatst op

Iedere autobezitter zal het herkennen: velgen die na verloop van tijd dof worden, lichte beschadigingen hebben of waarvan de kleur simpelweg gaat vervelen. De oplossing is simpel: poedercoaten! Maar wanneer laat jij je velgen poedercoaten en hoe gaat dat precies in zijn werk? Hieronder lees je meer.