Welk autogereedschap moet ik in huis hebben?

  • Geplaatst op

Iedereen die een auto heeft, kan erover meepraten: eens in de zoveel tijd moet je eraan sleutelen. Natuurlijk kun je jouw wagen ook naar de garage brengen, maar dat kost je weer tijd en geld. Ben je handig aangelegd en niet vies van vuile handen? Dan is het slim om de simpelste reparaties zelf te verrichten. Dit is het autogereedschap dat je in dat geval écht in huis moet hebben:

Autokrik en oprijblokken

Waarschijnlijk de meest bekende én essentiële reparatie aan je auto is het vervangen van een (lekke) band. Gebruik je hiervoor de krik die standaard bij je auto is geleverd? Dat kan beter. Koop een goede autokrik en maak het verwisselen van je banden een stuk makkelijker. Dat is niet alleen handig als je naast een drukke snelweg staat, maar ook als je omwisselt van winter- naar zomerbanden.

 

Ook voor andere reparaties aan de onderkant van je auto is een krik een goede optie. Een handig alternatief zijn oprijblokken; stevige antislip oprijbalken waar jij je auto simpel oprijdt om een veilige werkomgeving te creëren. Belangrijk is uiteraard dat je de oprijblokken aan beide zijden van je auto gebruikt. Zo weet je zeker dat je goed onder je voertuig kan en je veiligheid gewaarborgd is.

 

Doppenset, steeksleutels en inbussleutels

Een band verwissel je natuurlijk niet met je blote handen. Hiervoor heb je ook gereedschap nodig zoals een doppenset, steeksleutelset en inbussleutelset. Net als bij een autokrik is het belangrijk dat je hier niet kiest voor de goedkoopste optie. Je wilt immers niet dat je krik het begeeft als je onder je auto ligt, maar ook niet dat je dopsleutel afbreekt op het moment dat je langs de snelweg staat.

 

Kies daarom altijd voor autogereedschap van een gerenommeerd merk en laat de steeksleutelsets uit China links liggen. Wil je toch flink geld besparen? Wacht dan af tot een A-merk met een mooie aanbieding komt. Koop in één keer de sets die je nodig hebt en je bent verzekerd van gereedschap waar je de rest van je leven mee vooruit kunt.

 

Overige accessoires: handschoenen en koffer

Bij autogereedschap geldt eigenlijk hetzelfde principe als bij auto-onderdelen: originele of op zijn minst hoogwaardige producten zijn altijd de beste keuze. Dat geldt zelfs voor een relatief onbelangrijke accessoire zoals werkhandschoenen. Koop het liefst een goede set zodat jij je handen beschermt tegen blaren en sneetjes door metaalsplinters.

 

Natuurlijk wil jij al dit mooie gereedschap in optimale conditie houden. Een goede gereedschapskoffer speciaal voor je autogereedschap is in dat kader geen overbodige luxe. Een kunststof koffer laat zich makkelijker tillen, maar een metalen variant gaat doorgaans langer mee. Eén ding is wat ons betreft hoe dan ook zeker: van autogereedschap heb je nooit genoeg in huis!