Winterbanden inclusief velg: altijd de beste keuze

  • Geplaatst op
  • Door Robert

Het is alweer december en we hebben de eerste vorst in het land alweer gezien. Ervaren bestuurders weten dan ook hoe laat het is: het is weer bijna tijd voor winterbanden! Wie nog niet over deze banden beschikt, doet er verstandig aan de aanschaf niet te lang uit te stellen. De noodzaak van winterbanden hebben we eerder op deze blog immers al uitgebreid besproken.

Aanschaffen losse winterbanden lijkt goedkoop

In dit artikel gaat het daarom niet zozeer over de noodzaak, maar vooral over het type band waarvoor u kiest. Uit onderzoek blijkt namelijk dat Nederlanders uit financiële overwegingen nogal eens kiezen voor losse banden, in plaats van een originele set met velg te kopen. Een twijfelachtige keuze, die bestuurders in andere Europese landen vrijwel nooit maken.

Natuurlijk is de financiële kant van de overweging te begrijpen. Een complete set is nu eenmaal duurder dan losse banden en volgens veel mensen zijn deze op zichzelf al duur genoeg. Ook nemen banden met velg meer opslagruimte in dan losse banden, die makkelijker tussen andere spullen zijn weg te stoppen. Met velgen wilt u logischerwijs echter geen risico lopen op beschadiging.
 

Minder slijtage bij complete set

Desondanks heeft het aanschaffen van losse winterbanden zonder velg meer nadelen dan voordelen. Want hoewel de aanschaf dan in eerste instantie goedkoper mag lijken, staan mensen niet stil bij de slijtage die het continu monteren en demonteren oplevert aan zowel zomer- als winterbanden. Hierdoor slijten ze sneller en moeten er eerder nieuwe banden worden aangeschaft.

Ook neemt het verwisselen van banden aanzienlijk meer tijd in beslag als de nieuwe band eerst nog op de velg gemonteerd moet worden. Dit weten ze ook bij de garage, waardoor het maken van een afspraak in de drukke decemberperiode weleens ongewenste vertraging kan opleveren. Dat is zonde, want tegen de tijd dat uw winterbanden gemonteerd zijn, heeft u ze al bijna niet meer nodig.
 

Breed aanbod winterbanden met originele velg

Hoe anders is dit bij een bandenset inclusief velg. In dat geval hoeven alleen de wielbouten even los- en vastgedraaid te worden – een klus die u makkelijk zelf voor uw rekening kunt nemen. Hierdoor bespaart u niet alleen op garagekosten, maar profiteert u gedurende het hele winterseizoen optimaal van uw winterbanden.

Bij JD Banden & Velgen kunt u kiezen uit een breed aanbod winterbanden sets inclusief originele velg. Zo heeft u optimale grip op het wegdek én steelt u de show met splinternieuwe velgen tijdens de winterperiode. Bekijk op onze website bijvoorbeeld de BMW Active Tourer winterbanden of de mooie Audi A3 winterbanden.

Meer weten? Neem voor vrijblijvend advies contact met ons op via 06-22447646 of mail naar [email protected].