Zo wisselt u uw winterbanden om naar zomerbanden

  • Geplaatst op
  • Door Robert

Zodra het kwik boven de 7 graden Celsius stijgt, is het niet langer verstandig op uw winterbanden door te blijven rijden. Dit resulteert namelijk in een verminderde wegligging en een langere remweg. Hoewel u de banden natuurlijk kunt laten omwisselen door de garage, is het relatief eenvoudig om het wisselen zelf te doen.

Laten omwisselen van uw banden door een specialist kost u al snel enkele tientjes per band. Geld dat u natuurlijk liever bespaart. Het verwijderen van de winterbanden en het plaatsen van de zomerbanden is helemaal niet moeilijk, alleen moet u wel even weten hoe het moet. Volg onderstaand stappenplan om uw banden binnen no-time te verwisselen!

Stap 1: Tref de juiste voorbereidingen

Zet uw auto op een plek waar u de banden makkelijk kunt verwisselen. De beste plaats is vaak onder een afdak, zodat u tijdens het omwisselen niet verrast kunt worden door een overtrekkend buitje. Leg ook de spullen klaar die u voor het wisselen nodig hebt. Denk hierbij onder meer aan de zomerbanden, moersleutels en een krik.

Stap 2: Draai de wielbouten alvast een beetje los

Als u de auto opkrikt, hangen de banden in het luchtledige. Ze draaien daarom al snel mee wanneer u de wielbouten los probeert te draaien. Een betere keuze is daarom om ze alvast gedeeltelijk los te draaien vóórdat u de auto opkrikt. Draai de bouten niet te los, maar doe met de sleutel alleen de eerste paar omwentelingen. Hierdoor hoeft u straks geen kracht meer te zetten.

Stap 3: Krik de auto op

Plaats de krik op een rechte ondergrond onder de auto. Volg, indien u dit nog niet eerder heeft gedaan, de instructies op in de handleiding van de krik. Krik de auto op tot de ideale hoogte en draai de reeds gedeeltelijk losgedraaide bouten nu helemaal van het wiel.

Stap 4: Verwissel de banden

Verwijder de winterbanden en vervang ze door de zomerbanden. Draai de wielbouten weer gedeeltelijk vast, maar draai ze nog niet helemaal strak aan. Het vastdraaien van de ene bout voor de andere zorgt er namelijk voor dat het wiel scheef onder de auto komt te hangen. Draai de bouten daarom omstebeurt een beetje strakker aan.

Zomerbanden met originele velgen nodig?

Bent u nog op zoek naar een mooie set zomerbanden met originele velgen? Overweeg dan zeker eens onze Volkswagen Touran velgen of BMW 5 serie velgen. Neem voor aanvullende vragen contact op met [email protected] of bel ons op 06-22447646.