Sta bij nieuwe zomerbanden kopen stil bij uw rijstijl

  • Geplaatst op

De zomerbanden waarmee u uw auto uitrust, zijn bepalend voor het contact met de weg. De kwaliteit van dat contact is op de eerste plaats essentieel voor uw veiligheid. Maar het is ook van grote invloed op uw ‘gevoel’ bij het rijden en sturen. Iedere band heeft specifieke eigenschappen. De ene band geeft bij het rijden een sportieve sensatie, terwijl de andere vooral een veilig en solide gevoel biedt.

Daarom is het bij nieuwe zomerbanden kopen verstandig om stil te staan bij uw rijstijl. Uw banden en velgen moeten op de eerste plaats passen bij uw merk en type auto. Het allermooist is als ze ook perfect passen bij elkaar. Daarom stellen wij unieke sets samen, die passen bij de door u gewenste uitstraling en rijstijl. Voor BMW, Mercedes Benz, Mini, VW en Audi hebben wij een uniek assortiment originele ‘wielsets’.

Verschillende zomerbanden, verschillende eigenschappen

Bij een nieuwe auto geldt over het algemeen dat de zomerbanden waarmee uw auto is geleverd goed passen bij het merk en type. Maar gaat u nieuwe zomerbanden kopen, dan kunt u daar best van afstappen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een robuustere uitstraling, of voor zomerbanden met eigenschappen die aansluiten op uw prioriteiten.

Zit u veel op de weg, dan hecht u waarschijnlijk extra waarde aan de veiligheid en duurzaamheid van uw banden. Rijdt u een gemiddeld aantal kilometers per jaar en is autorijden voor u meer dan verplaatsen van a naar z, dan is het een uitdaging om uw rijstijl bij uw keus te betrekken. Rijdt u uitgesproken sportief en hangt u graag een beetje over in de bochten? Laat u dan infomeren over zomerbanden die dat benadrukken.

Koop tijdig nieuwe zomerbanden

Of u nu rustig en zakelijk rijdt, of vlot en sportief, uw zomerbanden slijten altijd. De kwaliteit wordt steeds beter en duurzamer en banden gaan al veel langer mee dan vroeger, maar er komt een moment dat nieuwe zomerbanden kopen niet langer kan worden uitgesteld. Ons advies is: zorg altijd voor de juiste bandenspanning en laat uw banden tijdig controleren. Wacht niet tot de minimaal toegestane profieldiepte van 1.6 mm is bereikt. Uw veiligheid en uw comfort zijn ermee gemoeid. Wilt u advies over originele banden en velgen? U kunt altijd bellen met 06 22447646 of mailen naar [email protected]