Dynamisch rijden vereist topbanden

  • Geplaatst op

Rijdt u BMW? Dan bent u dus een fan van het typische BMW rij- en stuurkarakter. En dat karakter – een combinatie van verfijnde besturing en dynamisch rijgedrag – dankt BMW aan het feit dat de autofabrikant vasthoudt aan zijn beproefde concept van achterwielaandrijving en een voorin geplaatste lijnmotor.

Vraagt achterwielaandrijving om specifieke zomerbanden of, voor de maanden die komen gaan, winterbanden? Nee, dat is niet het geval. Ook met betrekking tot de slijtage is er weinig verschil tussen achterwiel- of voorwielaandrijving. Echter, omdat achterwielaandrijving zorgt voor dynamische rijeigenschappen en dus uitnodigt tot extra sportief rijden, is het wel van groot belang dat uw zomerbanden in topconditie verkeren.

Zomerbanden voor de sportieve BMW-rijder

Wie er bewust voor kiest in een BMW te rijden, heeft hoogstwaarschijnlijk een sportieve rijstijl. Het is altijd goed om dáár bij de keuze van zomerbanden bij stil te staan. Onder winterse omstandigheden neemt u waarschijnlijk vanzelf wat ‘gas terug’, maar ook voor winterbanden geldt: kies een kwaliteit die past bij sportief rijden en check uw banden geregeld.

 

Toen de inmiddels vermaarde BMW 1-serie op de markt kwam, was het sportieve, karakteristieke BMW-rijden ineens voor een veel groter publiek weggelegd dan voorheen. Met haar 1-serie, ontworpen door de Amerikaan Chris Bangle die tot 2009 chef design was bij de Duitse autofabrikant, slaagde BMW er wonderwel in om een compacte auto op de markt te zetten die zeer betaalbaar was en tóch alle fijne BMW-rijeigenschappen in zich had.

 

Blijf uw zomerbanden geregeld controleren

De BMW-1 serie kwam in 2005 op de markt als ‘kleinste en meest betaalbare’ BMW. Het eerste model was een vijfdeurs hatchback. Hij werd enthousiast ontvangen door de pers en kon rekenen op veel enthousiasme bij de sportieve automobilist. In 2007 onderging de opvolger van de BMW 1-serie een geslaagde facelift. In hetzelfde jaar kwam er een coupévariant op de markt en een jaar later een cabriovariant.

 

Het was en is een compacte auto, qua omvang vergelijkbaar met de Audi 3 en de Volkswagen Golf, maar zeker geen gezinsauto. De verschillende modellen van de BMW-1 serie vallen vooral in de smaak bij zakenmensen en succesvolle, kinderloze koppels. Nog steeds is deze kleine en betaalbare BMW zeer populair, ook als occasion.

 

Hij oogt klein en ziet er zeker niet uit als ‘raceauto’, maar schijn bedriegt. Ook de rijstijl van deze compacte BMW is uitgesproken dynamisch en sportief. En dat dankt de auto voor een groot deel aan de scheiding tussen aandrijving en sturen. Dat vraagt in de winter wel om extra oplettendheid, want auto’s met achterwielaandrijving hebben in de sneeuw sneller de neiging om te gaan spinnen. Daarom zijn winterbanden aan te bevelen. Kiest u daar niet voor, blijf uw zomerbanden dan geregeld controleren. En bent u aan nieuwe zomerbanden of winterbanden toe, kies dan voor banden die matchen met de sportieve BMW-rijstijl.