VW Golf GTE winterbanden

Bij slecht weer moet u toch vaak gewoon de weg op. Daarbij is het wel van belang dat u dat met een goed gevoel doet. Met de VW Golf GTE winterbanden voelt u zich veilig tijdens het rijden. In een aantal landen zijn winterbanden zelfs verplicht. Dus mocht u naar het buitenland gaan in het winterseizoen dan raden wij u zeker aan een set winterbanden aan te schaffen.

Bekijk hier onze Volkswagen producten »

VW Golf GTE winterbanden bestellen

Er zijn meerdere verschillen tussen winterbanden en zomerbanden. Een belangrijk verschil is dat de rubbersamenstelling van winterbanden is afgestemd op lagere temperaturen. Hiernaast hebben ze een dikker profiel dat zich beter vastgrijpt in de weg. Dit resulteert in de volgende voordelen: meer grip en een kortere remweg bij slecht weer.

Meer rijcomfort met winterbanden

Wanneer u op wintersport gaat is het van essentieel belang dat u winterbanden heeft. Naast dat dit veel veiliger is, is het in landen zoals Duitsland, Oostenrijk en Italië ook verplicht. Op natte en gladde wegen heeft u met winterbanden veel meer grip. De wegligging wordt beter en uw banden slijten minder snel. In de wintermaanden geven winterbanden u samenvattend gezien veel meer rijcomfort. De minimale profieldiepte voor winterbanden is vier millimeter. Dit in tegenstelling tot zomerbanden die 1,6 millimeter zijn.

Wanneer de temperatuur onder de zeven graden komt, dan presteren winterbanden een stuk beter dan zomerbanden. Dit heeft te maken met de samenstelling van het profiel en het rubber van de winterband. Deze combinatie zorgt voor meer grip op een koud, nat en glad wegdek.

Neem contact met ons op »

VW Golf GTE winterbanden online

Online in onze webwinkel bestelt u heel eenvoudig de VW Golf GTE winterbanden. Het biedt u veel veiligheid op de weg. We leveren uitsluitend originele sets van Volkswagen voor zeer aantrekkelijke prijzen. Ze zijn direct uit voorraad leverbaar, wat betekent dat wij ze binnen 24 uur naar u versturen. Bekijk alle winterbanden van Volkswagen en plaats vandaag nog uw bestelling online.