BMW 3 serie winterbanden

Winterbanden lijken misschien enigszins overbodig in een vlak land als Nederland met zachte winters, maar niets is minder waar. Ook in Nederland zijn winterbanden erg belangrijk voor uw veiligheid en die van andere weggebruikers. Uw banden zijn het enige onderdeel van uw auto die contact maken met het wegdek en het is belangrijk dat dit contact zo goed mogelijk is. De banden moeten voldoende grip geven en genoeg water af kunnen voeren. De reden dat winterbanden ook in Nederland erg belangrijk zijn, is omdat winterbanden ook een groot verschil kunnen maken wanneer er geen sneeuw ligt. Winterbanden zorgen er namelijk voor dat u ook op een nat wegdek meer grip heeft. Bent u op zoek naar de juiste winterbanden die precies bij uw BMW passen? Surf dan naar de site van JD Banden & Velgen. In de webshop is een breed aanbod van vele merken en soorten te vinden. Dus ook specifiek voor uw BMW 3 serie E90, E91, F30, F31 en meer kunt u hier terecht. De originele banden en velgen die u op deze site vindt, zijn zo nieuw of zo goed als nieuw en passen perfect bij uw auto.

Bekijk hier onze BMW producten »

BMW 3 serie waarom winterbanden

Iedereen weet dat winterbanden meer veiligheid bieden op een glad of nat wegdek. Maar hoeveel verschil maken ze nou echt? Zijn ze zoveel beter dan gewone autobanden? Om te beginnen zijn winterbanden van een andere rubbersamenstelling gemaakt dan gewone autobanden. Ook zit er in het profiel van de banden een groot verschil. Winterbanden hebben een dieper profiel met meer lamellen. Dit zorgt ervoor dat winterbanden meer grip op de weg hebben dan andere autobanden. Winterbanden hebben als eigenschap dat de remweg van uw auto vele malen korter zal zijn dan wanneer u met zomerbanden rijdt. Rijdt u met zomerbanden door de sneeuw met een snelheid van 50 kilometer per uur. Dan kan uw remweg tot wel 30 meter langer zijn. Een groot verschil dus die bepalend kan zijn in of u wel of geen ongeluk krijgt. Winterbanden zijn dus erg belangrijk en zijn in de winterperiode een heel stuk veiliger dan zomerbanden. Kies voor veiligheid en schaf deze winter een goede set winterbanden aan van JD Banden & Velgen.

Neem contact met ons op »

BMW 3 serie all season banden

Wanneer u bijvoorbeeld een nieuwe BMW 3 serie E90, E91, F30 of F31 heeft gekocht, bent u hier uiteraard zuinig op en wilt u alleen het beste voor uw auto. Dit geldt natuurlijk voor iedereen. Toch zijn er nog veel mensen die liever voor all season banden gaan dan dat ze winterbanden aanschaffen. Mensen maken deze keus, omdat dit de makkelijkere optie is, maar zijn zich niet altijd bewust van de grote en belangrijke verschillen tussen deze banden en winterbanden. All season banden hebben zo hun voordelen, maar komen op in vergelijking tot winterbanden nog veel te kort. Dit heeft invloed op uw veiligheid. All season banden vragen dan ook van u om uw rijstijl aan te passen. De beste keuze blijft: winterbanden in de winterperiode en zomerbanden in de zomerperiode.