Audi A7 winterbanden

Veiligheid op de weg is altijd belangrijk. In de winter is het belangrijk om extra maatregelen te nemen zodat u ook in de winter veilig de weg op kan. Het aanschaffen van winterbanden is een van deze maatregelen. Winterbanden zorgen ervoor dat u meer grip heeft. Wanneer de temperatuur onder de 7 graden komt, kunnen winterbanden goed van pas komen. Ze bieden namelijk niet alleen meer grip in de sneeuw maar ook op een nat wegdek. Iets wat in Nederland vaak genoeg voorkomt. Bij JD Banden & Velgen kunt u terecht voor winterbanden van hoge kwaliteit. Op de site vindt u het uitgebreide aanbod van banden en velgen. Het is logisch dat u uw eventuele aankoop eerst wilt zien. Daarom staan overal duidelijke foto’s bij en wordt er informatie gegeven over de banden of velgen. Wanneer het gaat om tweedehands winterbanden, wordt er ook bij vermeld hoeveel kilometers er al met de banden gemaakt zijn. De banden die gebruikt zijn, zijn vrijwel allemaal zo goed als nieuw. JD Banden & Velgen levert bestellingen in Nederland, België en Duitsland. Heeft u interesse, surf dan naar de site en bekijk het aanbod.

Bekijk hier onze Audi producten »

Audi A7 winterbanden eigenschappen

Dat winterbanden belangrijk zijn in de winter voor de veiligheid van u en andere weggebruikers, is bij iedereen bekend. Maar waar winterbanden aan moeten voldoen, weet niet iedereen. Om te beginnen is de rubbersamenstelling van winterbanden gemaakt met meer lamellen in het profiel. Dit zorgt ervoor dat u meer grip heeft op een nat of besneeuwd wegdek. Het profiel van een winterband is dieper dan die van zomerbanden, dit is ook een factor die het maakt dat een winterband meer grip heeft. Volgens de wet moet het profiel van autobanden minimaal 1,6 mm zijn. Voor winterbanden zijn er geen minimale profieldieptes voorgeschreven maar door de ANWB wordt een profieldiepte van 4mm geadviseerd. Hoe dieper het profiel van uw banden is, hoe meer grip u heeft op de weg. Een diep profiel is echter niet voldoende om genoeg grip te hebben op een nat wegdek. Uit een onderzoek is gebleken dat wanneer het profiel van zomerbanden twee keer zo diep is als dat van winterbanden, de winterband nog steeds dubbel zoveel grip heeft als de zomerband. Schaf daarom goede winterbanden aan en ga veilig de weg op!

Neem contact met ons op »

Audi A7 winterbanden wielset

Wanneer u dan besloten heeft om winterbanden aan te schaffen, moet u nog de keuze maken of u gaat voor goedkope banden of voor wielset met kwaliteit. Helaas gaan nog veel mensen voor de eerste optie. Op zich is dit begrijpelijk. Het lijkt in eerste instantie beter voor de portemonnee en losse banden nemen minder ruimte in dan een wielset met velgen. Toch is het niet verstandig om voor losse banden te gaan. Het lijkt misschien goedkoper, maar het herhaaldelijk monteren en demonteren brengt vaak aardig wat slijtage met zich mee. Hierdoor gaan ze minder lang mee dan een wielset en moet u sneller nieuwe banden kopen. Daarnaast kost het verwisselen van zomerbanden naar winterbanden veel tijd, wanneer deze nog op de velg gezet moeten worden. Bij de garage zullen ze daar niet meestal niet blij mee zijn in de, voor hun, drukke winterperiode. Het kan zorgen voor vertraging, waardoor u uw banden pas heeft wanneer u er nog maar kort gebruik van kan maken.