Audi A4 winterbanden

Op de weg is er niets belangrijker dan veiligheid. Om uw veiligheid in de winter te vergroten is het verstandig om goede winterbanden aan te schaffen. Winterbanden verbeteren het contact tussen uw auto en het wegdek en hebben meer grip dan gewone autobanden. Zodra het 7 graden of kouder is, is het nut van winterbanden al te merken. Ze zijn namelijk niet alleen nodig in de sneeuw, maar vergroten ook al uw veiligheid op een nat wegdek. Een nat wegdek is iets waar we in Nederland regelmatig mee te maken hebben, het is daarom zinvol om op tijd, goede winterbanden aan te schaffen. Op de site van JD Banden & Velgen staat het ruime aanbod aan banden, velgen en wielsets van verschillende merken. U kunt specifiek op zoek naar een speciaal model. Dus wanneer u bijvoorbeeld winterbanden nodig heeft voor uw Audi A4 B8 8K, Audi A4 B9 9W of BMW 3 serie, u vindt het allemaal terug in het assortiment van JD Banden & Velgen. U zult in de webshop ook tweedehands winterbanden tegenkomen. Deze zijn allemaal zo goed als nieuw en voorzien van een laag sealer en wax om het onderhoud makkelijker te maken. Ook de service van JD Banden & Velgen is goed in orde. Binnen 24 uur na uw betaling wordt uw bestelling verstuurd. Dus bent u dringend op zoek naar winterbanden van kwaliteit, bent u hier aan het juiste adres.

Bekijk hier onze Audi producten »

Audi A4 winterbanden eisen

Iedereen weet dat winterbanden uw veiligheid aanzienlijk vergroten en dat het daarom erg belangrijk is om in de winterperiode te rijden met goede winterbanden. Wat niet iedereen weet, is waar winterbanden nou eigenlijk allemaal aan moeten voldoen. Het eerste verschil tussen winterbanden en gewone banden is de rubbersamenstelling en de hoeveelheid lamellen. Winterbanden hebben een zachtere samenstelling dan zomerbanden en hebben meer lamellen in het profiel zitten. Ten tweede is het profiel van winterbanden een stuk dieper dan dat van andere autobanden. Alle auto banden moeten minimaal een profieldiepte van 1,6mm hebben. Voor winterbanden zijn geen vaste profieldieptes vastgesteld. Wel wordt er dringend geadviseerd om de minimale profieldiepte aan te houden van 4mm. Door de speciale rubbersamenstelling, hoeveelheid lamellen en de profieldiepte van winterbanden heeft u meer grip en een aanzienlijk kortere remweg. Met winterbanden kan uw remweg tot wel 30 meter korter zijn dan wanneer u met zomerbanden rijdt. Dit is wanneer u met 50 kilometer per uur over een besneeuwd wegdek rijdt.

Neem contact met ons op »

Audi A4 winterbanden wielset

Voor uw Audi A4 B8 8K of Audi A4 B9 9W wilt u natuurlijk alleen het allerbeste. Kies daarom niet voor losse winterbanden, maar ga voor een wielset. Een wielset biedt ten opzichte van losse banden vele voordelen waar u profijt van kunt hebben. Een set met banden en velgen lijkt in eerste instantie duurder, maar dit hoeft zeker niet zo te zijn. Het herhaaldelijk demonteren en monteren van losse banden zorgt ervoor dat er eerder slijtage optreedt. Hierdoor zal u vaker nieuwe banden aan moet schaffen en bent u uiteindelijk duurder uit dan wanneer u in één keer meteen de juiste keuze maakt. Ook kost het verwisselen van een compleet wiel veel minder tijd dan het demonteren van losse banden. Het is zelfs zo gemakkelijk dat u het zelf zou kunnen doen. Hiermee bespaart u dan ook nog eens garagekosten. Kies dus voor kwaliteit en maak het uzelf gemakkelijk. Bekijk het aanbod op de site van JD Banden & Velgen.